zondag 25 augustus 2013

Van liefde omgeven.

Hoi !
 
Zo wat kreeg ik een trek van mijn vorige blog zeg! Ik heb snel even wat cherrytomaatjes gesnaaid en ben weer klaar voor een nieuw verhaal. Deze keer natuurlijk met de aandacht op de kaartjes.
De vorige kaarten blog eindigde ik met dat ik weer even wat anders dan kerstkaarten wilde maken. Daar ben ik dus maar even mee begonnen. Het insmeren van de embossing folder met inkt heb ik in geen jaren meer gedaan, maar geeft zo'n leuk effect. Ik werd er aan herinnerd door een online workshop van Spellbinders. Toen wilde ik gelijk weer. Ik heb een van mijn embossing folders uit gekozen, dat aan beide zijden ingesmeerd met inkt, een beetje inkt weggeveegd en daar tussen een blanco dubbelgevouwen stukje papier tussen gelegd. Zo krijg je dat je gelijk een bol gedrukte en een uitgediepte versie krijgt. Ook de vegen in de inkt worden zo afgedrukt. En toen zat ik vervolgens weer even naar mijn papiertje te staren. "Leuk idee, maar wat nu..."
Toen bedacht ik mij dat blauw en beige erg mooi bij elkaar zijn en haalde ik mijn prachtige forever friends paper pad te voorschijn. Beide bedrukte papiertjes zijn hiervan.  Het hartje is van Marianne design. De tekst is weer van een forever friends stempel set. Het lint heb ik ooit bij V&D gekocht. Het garen bij Dille en Kamille. :)


Nu was mijn oorspronkelijke idee, dat er twee harten zouden zijn. Nog eentje van spijkerstof met de bloemen van Joy er op afgedrukt. Die vond ik echter niet leuk meer in het bovenstaande geheel.
Maar in mijn hoofd zat nog een kaartje die ik wilde maken. Die kwam uit het boekje van Inge Blom: Liefs uit Holland. Wat een leuke ideetjes heeft zij gehad zeg!
Dit kaartje is een combinatie van Spellbinders hartjes en 2 soorten hartjes van Marianne Design. Het papier is van Marianne Design Dutch Design. De ruitjes zijn van First edition paper Festive treats. Het stukje spijkerstof is dus een opstrijk knie- en elleboog stuk van de HEMA. 


 
Gelijk aan de kaartjes van Inge Blom heb ik ook een onregelmatig lijntje getrokken. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat dit ook de eerste keer was dat ik mijn Joy handnaaimachine gebruikte en dit ook de onwennige slag gaf. Uiteindelijk zijn de gaatjes met gel pen ingevuld, want mijn draad liet iedere keer los en rafelde zich dan helemaal uit! Niet cool! Heeft iemand hier ervaring mee? Zet het dan maar fijn in de reacties en dan ga ik er mee aan de slag.
Ik ga dan nu gauw zitten wachten.
 
Groetjes Sandra.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Sandra,

  Wauw, wat prachtige kaartjes heb je gemaakt. Prachtige kleuren.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dotjes, prachtig gemaakt. En gave mallen heb je gebruikt.Een erg beeldschoon plaatje, gewoon perfect!

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.