vrijdag 9 augustus 2013

hohohohoho

Hoho allemaal,

Weer een nieuw crea beetje van mij. Deze keer heb ik mij voorgenomen om eens wat oudere stempels te her-gebruiken met nieuwe kaart technieken. De stempels die ik hier heb gebruikt zijn behoren tot de eersten die niet op hout waren geplaatst. Deze werkten met klittenband en een stempelblok met gaatjes waar het klittenband in blijft hangen. Ik heb hier de kerst serie van gekocht, daarna niets meer. Ze werden snel vervangen door de siliconen varianten. En daarna met de cling versies. Toch is het leuk om die stromingen in de hobbywereld mee te maken. Hoewel ik het soms ook wel spannend vind. Nu liggen de winkels vol met cupcake spullen en pop-cake makers. En hoewel ik taarten bakken best leuk vind, lijkt me dat een van de slechtste hobbies die ik kan nemen. (Op ijsmaken na ;)  ) Taart moet natuurlijk niet al te lang blijven liggen, dus ja... dan maar eten. Nee niets voor mij. Maar dat maakt natuurlijk ook dat er minder ruimte is voor dat scrappen.
Ach toen ik begon met dat stempelen stond de hele Kreadoe zo ongeveer vòl met stempels. Toen liep het langzaam af in ongeveer 3 jaar tijd. Ik hield mijn hart vast. Maar dan kwam het gewoon weer in een nieuwere vorm naar voren. Dan heet het ineens scrapkaartjes. Ook goed! 
Wat ik zo om mij heen zie is dat ook veel mensen meerdere creatieve hobbys naast elkaar hebben. Schilderen, sierraden maken etc. Vroeger tekende en schilderde ik veel, uit losse hand. Ook versleten we veel klei. Dat kocht mijn moeder in 5 kilo verpakkingen op Zuidplein.
Ik heb het nauwelijsk meer gedaan sinds ik niet naar de kunstacademie ging.

Maar niet-creatief bezig zijn. Dat kan ik gewoon niet. Ook binnen mijn werk als verpleegkundige en praktijkopleider ben ik veel creatief bezig. Op het moment ben ik bezig met het opzetten van een leerzame speurtocht. Ik ga hem uitwerken voor mijn toekomstig studenten èn voor de jonge psychotici. Dat vraagt natuurlijk een iets andere vraagstelling qua diepgang en dat vind ik ook leuk, om daar mee te spelen. Ik zie dat dan ook al helemaal voor mij.
Tot zo ver mijn trip down memory lane. Maar als ik er nog even over door zou fantaseren, dan zouden de huisjes van deze kaart ook zeker aan die laan staan. Wat zijn het een schatjes hè. Marianne design heeft nu weer nieuwe huisjes in de creatables lijn en ook weer nieuwe Snoesjes!! Wat zijn ze weer leuk. Maar dit is dus wat ouder spul. De hartjes zijn de overblijfselen van een soort doily vorm, maar ik vond het leuk om ze nog even te bewaren. Zodat ik ze gebruiken als "kerstballen" bijvoorbeeld. Ik vind complementaire kleuren toch altijd leuk hoor, zoals hier dat rood en groen.

 

Nou ik ga maar eens afsluiten. Een heel fijn, creatief weekend gewenst.
Groetjes van Sandra.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Sandra,

  Wat dan wat een oude stempel mag zijn, vind ik die super mooi. Je kaartje is ook heel prachtig.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend Sandra en wat een leuk verhaal vertel je ons hier, een reisje door hobbyland door de tijd heen, leuk.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gave en schittereden kerstkaart met de oudere stempels wie wat bewaard heeft wat hahahahaa!!


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal toppie Sandra,heel ergmooi zomerde hergebruikte stempels.Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.