woensdag 21 augustus 2013

Diagonaal kaart

 
 
 
 Beste allemaal,
 
Daar ben ik weer met een beetje blog. Zoals ondertussen vele mensen de afgelopen periode, wilde ook ik deze keer een diagonale kaart maken. Dat zag er zo leuk uit. Leek me helemaal leuk.
Dus ik ook aan de slag met een stuk papier van Panduro. Eerst een flinke diagonaal lijn getrokken. Een lekker groot vlak, zodat die in een lange brieven enveloppe paste, dat leek me wel wat. Lang papier uit gekozen: Doodlecharms van Provocraft. Ook al behoorlijk oud en een cadeautje van iemand die ik eens een workshopje kaartjes maken had gegeven. Zo kwam dat nog eens op.
En toen bleek dat ik maar weinig stempels heb van een beetje redelijk formaat, waarmee ik ook nog een beetje een vaste lijn of een soort verhaal kon maken. Wat een sof! Dikke dip. De inspiratie zakte als een kaarten huis in elkaar. Niet te geloven zeg. Wat baalde ik.
Zo heb ik 3 dagen zitten aanklieren, want zomaar opgeven daar doe ik niet aan. Dan weer erbij gepakt, uurtje later weer weggelegd. Op een gegeven moment besloot ik maar met de andere helft van het papier verder te gaan. Deze was wat korter en daar paste dus kleinere stempels bij. In eerste instantie wel weer hetzelfde getob, maar toen kwam ik nog een restje papier uit de serie Festive frolics van Papermania tegen en toen was het echt als magie. Ineens kwam alles samen en zag ik weer mogelijkheden!
Zie hier het resultaat.
  
 
De rode sterren zijn van Marianne design Creatables LR0134 en daar moest je dan zo'n lint doorheen rijgen. Dat heb ik overigens nog nooit gedaan. :)
 
 
 De afbeeldingen zijn van Stampfairy. (Is dat niet ook een onderdeel van Marianne Design?) Hier kon ik ook eindelijk mijn crackle accent gebruiken! De kerstbal is er zo leuk van geworden!
 
 
 
Het hart is van Marianne Design collectibles, daar heb ik dan niet de originele tekst van gebruikt. De kerstrozen zijn van Marianne Design Creatables.
 
 
De achterkant heeft zoals je ziet nog voldoende ruimte om een hele kerst liefdesbrief op te schrijven.
 
 
Ik ging zo lekker dat ik gelijk verder ben gegaan met de andere helft van de kaart. Daar heb ik het voorste blad van afgesneden en een losse kaart van gemaakt door deze weer op een diagonaal afgesneden kaart te plakken. Het werd "From me to you in the snow". Het lint was natuurlijk om de oorspronkelijke drieluik bij elkaar te houden. Nu op een andere manier decoratief. ;) De knoopjes zijn van glossy accent.
 
 
En van de andere 2 delen heb ik "Kerst op LSD" gemaakt. Ik had spontaan geen zin meer om de traditionele kleuren te gebruiken. Dus werd het een paarse uil. Toen moest natuurlijk alles gek gekleurd worden. Zo werd de brievenbus oranje/geel. Het papier is van Merry magic van Dovercraft. Het glans karton komt bij de Blokker vandaan. De mal is van Marianne design Creatables. Ik had de blog "in de Marianne mood" moeten noemen!! haha!

 
Dus zo ben ik al klaar met mijn 22e kerstkaartje. Ze zijn niet allemaal op de blog natuurlijk.  Dat komt ook doordat sommige al vorig jaar gemaakt zijn. Toen heb ik geen zelfgemaakte kerstkaarten gestuurd, omdat ik toen eerst nog persoonlijke bedankt kaartjes voor onze bruiloft wilde maken. Toen werden het voor gedrukte kaartjes.
Maar voor dit jaar ben ik zo best goed bezig. Misschien dit jaar geen kerstkaarten stress. Ik ga nu eerst weer eens wat anders maken, daar heb ik weer even zin in.
Allemaal een hele fijne dag gewenst.
Groetjes van Sandra.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Sandra
    Wat ben je lekker bezig en wat een mooie kerstkaarten heb je gemaakt.Vind ze allemaal erg mooi.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een supermooi kaartje, ik vind hem helemaal geweldig, en je hebt er weer een bjoetie van gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.