zondag 30 juni 2013

kerstkaartje

Hallo allemaal.
 
Vandaag heb ik weer even heerlijk kunnen fröbelen terwijl mijn man naar formule 1 keek. Wat ben ik toch blij met mijn hobby als hij daar naar kijkt! "Onze" racewagen is inmiddels binnen en ik moet eerlijkheidshalve toch zeggen dat hij wel mooi is. Er komt natuurlijk een bak herrie uit, maar mijn man is zo blij als een kind in de snoepwinkel. Hij moet maandag mee naar het werk. :)
 
Het onderstaande kaartje is een samengevoegd uit twee ideeën. De grove opzet van de kaart komt uit 'Cards & Scrap' magazine, zoals Renata Miltenburg deze heeft laten publiceren. Ik vond dat zij drie hele leuke kaarten had gemaakt en ik wilde eens kijken of ik dat ook zou kunnen. De geëmboste achtergrond is daar ook gebruikt, maar daarin heb ik een ideetje van Erna Logtenburg mee genomen van haar blog 'Love to stamp'. Zij heeft dan geen white wash papier gebruikt, maar wel hetzelfde idee: met een schuurpapiertje haal je een nieuwe kleur boven. Ik vind dat het resultaat van de white wash echt heel leuk is geworden in dit geheel.
 
 
Ik heb deze white wash al heel lang en ik heb ook de black magic, toen ik het kocht was dat echt het "mode item" voor de kaartjes, maar ik heb het al die tijd niet gebruikt. Beide soorten papier zijn van core'dinations. Het overige papier is van Papermana "Festive Frolics" en de stempel is een hele oude van Hero Arts. Een serie mounted stempels met de kerst sfeer er op uitgebeeld.
 
Nu we het toch hebben over spullen die ik al lang niet gebruikt heb. Ik begin steeds meer uitpuilende kasten te krijgen met van dat los liggende spul erin. Wiebelige stapeltjes met plaksteentjes en doosjes met brads van Artemio en Art works. Dat werd ook steeds minder overzichtelijk. Ik ging op zoek naar een pot om alle brads in te gooien. Man een speeltje, ik een speeltje. :)
Onderweg bedacht ik mij dat een pot niet zo'n heel goed idee was. Dat merk ik iedere keer weer als ik op zoek ben naar een bepaald bloemetje in mijn bloemen pot. Dat is een gegraai van jewelste. Dus misschien had de HEMA wel een slimmere oplossing. En jawel! Onderstaande foto's laten een (lelijke, maar) heel handige opberg box zien. Waarom maken ze die nou niet in het roze of zo?Waarschijnlijk is hij voor schroefjes bedoeld, maar voor brads is hij ook heel goed te gebruiken. Bovenin de zwarte box zitten de plaksteentjes.


Voor aanzicht gesloten.

 
Voor aanzicht open, je ziet alle laatjes met labeltjes zodat ik snel een kleur kan kiezen.

 
Een van de laatjes geopend. Nu kan ik in één oogopslag zien wat ik aan brads heb in de kleur groen.
Ik ben er heel tevreden over, maar merk dat ik nog een tweede nodig heb, want paars, roze en blauw hebben nog geen plekje. Ik moet wel zeggen dat het een onprettig klusje was om al die brads uit de papiertjes te wrikken en op te scharrelen in het bakje van artemio. Het voelde op een gegeven moment toch een beetje of ik geprikt werd. Maar het resultaat is me alles waard geweest. Ook nu ik besef dat die brads van artemio toch echt reuze schattig zijn en ik ze snel weer ga gebruiken.
Ik ga er maar weer eens vandoor, een beetje koken lijkt me wel leuk.
 
Groetjes Sandra.

P.S. Bedankt voor alle leuke reacties! Ik lees ze met plezier.
 

6 opmerkingen:

 1. Je kaart is erg mooi Sandra en deze doos heb ik ook maar niet zo handig als jij het hebt.Hroetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig creatie heb je gemaakt!
  Prachtige kleuren en ohhh die doos is echt handig en mooi ingedeeld!

  Gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw san, wat een leuke kaartjes en super handig doosje!

  Je eerste kerstkaartje van het jaar?

  X

  Pd, waar heb je het doosje vandaan? Ik zoek ook zoiets..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt allemaal! De doos is van de HEMA. Te vinden bij de klus afdeling.
   Groetjes Sandra.

   Verwijderen
 4. Hoi Sandra,


  Je kaartje ziet er prachtig uit.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kaartje Sandra! Bij mij ook alles heerlijk overzichtelijk! Werkt wel zo prettig!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.