maandag 16 september 2013

Inspiratie uit Boston Legal


Hoi ! Daar ben je weer! Leuk!

Nou wat was dat een leuke inspiratiebron. Tegenwoordig kijk ik naar Boston Legal, een serie over een bijzonder stel advocaten, van die aparte typetjes, en hun ook wel bijzondere cliëntele. Ken je het? Het komt op Fox. De laatste keer dat ik keek, afgelopen weekend, was er in de achtergrond in de scène een kaart of een decoratief iets dat even mijn aandacht wegtrok van wat er zich verder afspeelde.  Ik vond het erg leuk en dacht dat ik ook wel zoiets zou kunnen maken. Ik rende naar mijn memoblokje en schetste het snel uit. Nu was dat uit die scène erg traditioneel, met blauw en hout meen ik. Daar heb ik dan mijn kleurrijke bonte versie van gemaakt.


Hoewel de bonte interpretatie vooral komt doordat dit het enige papier blijkt te zijn dat ik nog had met sterren! De rest van het kerstpapier is allemaal sneeuwster, hulst, kerstboom of wat anders, maar geen sterren. Heel apart.
Met het gebruiken van het blauwe papier is ook gelijk iets gebeurd wat ik nog niet meegemaakt heb... Een blokje papier is op. :o Shocking! Ik heb echt ber-gen papier, als er nog eens geen gas meer is om te stoken, dan kunnen wij nog wel even door, zeg maar in uiterste noodgevallen, nadat Marks boeken zijn verbruikt. ;p
Want na elke keer hetzelfde blokje vastgepakt te hebben raak ik er toch een soort van op uitgekeken. Tijdelijk, gelukkig. Want na een tijdje pak ik het er weer eens bij en blijkt er in eens weer wat tussen te zitten dat bij deze stemming of stijl past. En dan in eens... is het op. Zo gaat dat.

Het + sterretjes papier is ook al een ouwertje en komt uit dezelfde set als het hippie patroon van de verhuiskaart. De metallic sterren zijn gemaakt met de mallen van Spellbinders. De rode van de label mallen en de blauw/zilveren van de "gewone" sterren set.

Aangezien ik toch niet mijn man ben op gaan zoeken ben ik maar gelijk doorgegaan met een andere kaart. Als ik e.e.a. aan mijn hoofd heb, dan ga ik opruimen. Sorteren, weggooien, papier bakken vullen en vuilnisbakken legen. In mijn hobbykamer heb ik altijd een hoop restjes van papier, vooral die tafel ligt dan helemaal vol. Snippers, maar ook wel grotere stroken. Het zit me zeker op zo'n moment behoorlijk in de weg, maar het is toch zonde om weg te gooien. Tijd om op te ruimen. Vorig jaar heb ik al een patchwork/quilt kaartje gemaakt, dat heb ik dan nu ook maar gedaan. Ik heb het niet echt aan elkaar genaaid, maar met een fineliner getekend. Niet echt een aanrader overigens. Maar effect geeft het wel. Daar waar de puntjes bij elkaar komen is het natuurlijk een drukke zwarte boel en niet echt mooi om naar te kijken, dus daar moest een patch overheen. In de tekst staat 'Peace Love Joy' Misschien was het achtergrondapier hiervoor iets te druk, maar het kleurde er zo mooi bij. Ik kan er altijd nog iets overheen plakken als ik er rond kerst nog zo over denk.


Ik hoop dat ik jullie zo weer wat leuks heb laten zien. Allemaal een hele fijne week gewenst.
Groetjes Sandra.

8 opmerkingen:

 1. wat een enige kaarten weer. Waar een tv-serie toch niet goed voor is.
  En je bent niet de enige die er regelmatig een bende van maakt op haar hobbykamer.
  Ik ben dit weekend eens aan het opruimen geweest, en kwam een heleboel leuke dingen tegen. Dus voorlopig hoef ik niets te kopen en gaan we eens aan de gang met wat we hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Cora,
   ja opruimen helpt!
   Zeker om dingen terug te vinden waarvan je niet meer wist waar je het gelaten had. In mijn geval meestal tussen verschillende papiertjes verscholen.
   Ik ben benieuwd naar wat jij gaat maken met jouw hervonden spulletjes.
   Groetjes Sandra

   Verwijderen
 2. Grappig om te lezen dat jij ook aan het opruimen bent op je hobbykamer! Zops bezocht ik Cora en zij was ook al zo vlijtig! En dan kom je natuurlijk van alles tegen, tenminste zo gaat het bij mij....maar ik kan niets weggooien want wie weet ben ik ooit dit of dat nodig....knap dat jullie dat wel kunnen! Je kaartje ziet er heel vrolijk uit!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Richtsje,

   Nou van de hobbykamer beland er ook niet zo heel veel in de prullenmand hoor. Meestal in de huiskamer al die Allerhandes, oude Veronica tv gidsen, toegangsbewijzen etc.
   Het is inderdaad wel zo dat ik dan weer spulletjes terug vind in de hobbykamer.
   Bedankt voor het compliment weer.
   Tot blogs.

   Verwijderen
 3. Wat superleuk dat je door die serie inspiratie kreeg Sandra, ziet er helemaal super uit, top gedaan.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,
   Ja ik vnd het een erg grappige serie. Net als vroeger met Ally McBeal.
   Bedankt hè!
   Groetjes Sandra

   Verwijderen
 4. Hoi Sandra,

  Wauw, wat leuk kaartjes.
  Ik vind die helemaal niet te bond hoor, lekker mooi en vrolijk.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Claudia,

   O, gelukkig!
   Succes met jouw projecten als DT-lid.
   Groetjes Sandra

   Verwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.