donderdag 12 september 2013

geïnspireerd door

Hoi allemaal,

Nou wat een gekke week zo. Helemaal alleen thuis, voor mijzelf zorgen en genoeg in de omgeving te doen om mij bezig te houden. Ondanks eerdere berichten heb ik niet zo heel erg veel kaartjes gemaakt. Twee om precies te zijn. Ik was wat sikkeneurig dat ik mijzelf moest entertainen.
Vorige week vrijdag, zaterdag en zondag waren de wereldhaven dagen in Rotterdam en omstreken. Daar ben ik dan ook heen geweest. Ik was zaterdag toevallig al vroeg op, dus na het gebruikelijke wakker worden voor de tv en een ontbijtje, besloot ik om mij snel om te kleden en te zorgen dat ik om 11 uur bij het havenmuseum was. Dan maar zondag hardlopen.
Ik vind het havenmuseum altijd een erg gezellig stukje van de wereldhaven dagen. Vaak wat rustiger dan bij de maas. Maar dat stukje haven, met de hijskranen, de stoomtrein, de werkplaatsen en de fantastische geur van stookolie, smeer en pek maakt echt dat ik dan denk dat ik het verkeerde beroep heb gekozen!
Daar liggen de stoomslepers en de Buffel (voor zo lang dat nog duurt. Hij gaat binnenkort naar Vlaardingen.). Daar zijn liedjes als "my brown eyed girl", paling rokers en mannen met rode haren in donkerblauwe ketelpakken. Een plezier voor al mijn zintuigen. Voor mij dus een must als wereldhaven dagen bezoeker.
Dat gezegd hebbende is het dan natuurlijk ook niet gek dat ik mijn vriendin heb "uitgedaagd" om een kaartje geïnspireerd op de wereldhaven dagen te maken. Onze kaartstijl is wezenlijk anders. Ik was erg benieuwd wat zij met het thema zou doen.  Helaas zat er voor haar een vakantie in de weg, dus haar resultaat komt pas in oktober. Dit is in ieder geval de mijne. Heb je zin om mee te doen, vind ik alleen maar leuk!De afdrukjes van de matroos en het anker komen bij de boekenvoordeel vandaan. De bootjes zijn van Marianne Design en is van de serie van Mariannes baby's. Het papier en het lint is van Docraft Ahoy there. Ook heb ik een stukje ribbelkarton (doosje chocolade) met tip-ex bewerkt (je kunt er natuurlijk ook Gesso voor gebruiken, maar dat heb ik niet) en daarna heel licht met een blauwe inktpad bewerkt. Zo krijg je die streepjes. Het duurt wel even voordat die inkt droog is hoor. Tot slot heb ik het anker nog bewerkt met een dubbele laag glossy accent. Ik gebruik altijd stiften voor het inkleuren en in dit geval ook een beetje gelpen op de beer zijn neus en om het schuim op de golf te maken.

De volgende kaart die ik heb gemaakt is ter ere van het verhuizen van mijn tante en oom. Zij hebben hun gezinswoning verkocht en nemen volgende week hun intrek in een spikspinter nieuw appartement. Dat is natuurlijk al gelijk weer een reden om een kaartje te maken.
Ik vind het afdrukje erg leuk voor een verhuisberichtje, maar als ik hem in het zwart afdruk dan vind ik het eigenlijk wat sombertjes. Dat terwijl mijn tante en oom zulke vrolijke en warme mensen zijn! Dus ik besloot op de experimentele toer te gaan en heb de kleuren uit mijn herfst inkt box gebruikt om een kleurrijk geheel te maken. Als het tegen zou vallen, dan kan ik immers met het zelfde gemak nog een afdrukje in het zwart maken. Het voordeel van stempelen!
2 Dingen stonden vast: de zonnebloem moest geel en de stam bruin. Zo kon ik de inktjes bijna half om half verdelen over de boom. Het eindresultaat deed me weer een beetje aan de 70's tie and die terug denken en ik had nog wel een restje 70's papier van liggen. De kleuren pasten daar ook prima bij, al zeg ik het zelf. Het bruine papier komt uit het zelfde mapje. Ik kan mij even niet herinneren van welk merk het is. Sorry.
Tot slot wilde ik een geëmbost achtergrondje op White wash papier die de boel aan elkaar zou breien. Ik vind het redelijk gelukt zo. Wel jammer dat die embossingmallen niet een gehele kaart kunnen bedekken.


Dit weekend ga ik mijn man lekker opzoeken in Tiel. Hij staat als assistent barhoofd bij een van de podia van Appelpop. Dat gaat òf kaartjes met hartjes opleveren òf iets met muziek denk ik. Mochten jullie interesse in het festival hebben: www.appelpop.nl . Het festival is gratis! Ook is er in die dagen een fruitcorso aldaar.
Ik hoop dat jullie hier weer wat leuks gezien hebben. Volgend jaar weer het eerste weekend van september wereldhaven dagen in Rotterdam en het tweede weekend van september Appelpop in Tiel naast het fruitcorso.
Groetjes van Sandra.

10 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig verhaal om te lezen. Jij verveelt je totaal niet volgens mij.
  En wat een enige kaarten heeft het opgeleverd. Vooral je verhuiskaart vind ik erg leuk, lekker retro.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cora,

   Nou ik hou me wel bezig. Wel lekker zo de afstandsbieding alleen voor mijzelf. ;)
   Bedankt voor het compliment.
   Groetjes Sandra.

   Verwijderen
 2. Wat een schitterende kaartjes heb je gemaakt Sandra, zien er super uit. En gelukkig kan je dit weekend je mannetje weer eventjes in je armen sluiten.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,

   Dank je wel voor het compliment. Altijd leuk om te krijgen.
   Ja, zaterdag, ik kijk er naar uit!
   Groetjes Sandra.

   Verwijderen
 3. Hoi Sandra,

  Wat prachtige kaartjes. Heel mooie kleuren.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt je uiteindelijk nog wel heel best vermaakt Sandra! Leuke kaartjes, zien er bijzonder mooi uit! En dan zaterdag weer samen, heerlijk voor je!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Richtje.
   Ja het was erg gezellig in Rotterdam. En wat heb je er aan om jezelf niet te vermaken terwijl jouw partner dat wel doet? Zonde. Neemt niet weg dat ik toch af tel hoor. ;-)
   Bedankt voor de complimenten.
   Groetjes Sandra.

   Verwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.