dinsdag 16 juli 2013

Zin in vakantie



Hallo allemaal,

Het is weer even geleden dat ik wat gepost heb. Zo met de intense warmte van gisteren kreeg ik ineens zin om een vakantie kaartje te maken. Nu is het eigenlijk niet mijn gewoonte om mensen een kaartje te sturen waarin ik hem/haar een fijne vakantie wens, maar voor alles een eerste keer.
Dit papier kwam ik onlangs tegen bij de hobby voordeel op winkelcentrum zuidplein in Rotterdam. Tegenover waar vroeger de Siebel zat, bij de loopbrug.
In een shopping frenzie heb ik denk ik alles in die lijn gekocht, bestaande uit papier, labels en paperclips met leuke lintjes en stempels. Oorspronkelijk had ik voor deze kaart ook de stempel gebruikt. Deze lijkt een beetje op de afdruk van het papier. Maar eenmaal afgedrukt viel hij me een beetje tegen in het gebruik. Het was zo'n gepriegel van lijntjes dat ik misschien wel wat landen heb geannexeerd en wat stukken oceaan heb drooggelegd. :-s  Oeps.
Toen maar even een verandering in aanpak. En zo bedacht ik de oplossing met het notitie papier. De vlek hoort overigens bij het papier. Ergens anders op het velletje, niet op deze kaart zit ook een koffie kring! :-D
Het beertje van stampfairy vond ik wel leuk passen bij het reis thema.


Als je de travel notes dan open slaat, zie je waar de reis heen zal leiden. Samen met de boardingpass waarmee je 1e klas zult reizen! De stempel van are we there yet is van de zelfde serie als van het verhuiskaartje. Toevallig paste het zo een beetje bij elkaar.


Als je de wereldkaart dan weer open slaat, dan nog de agenda waarin de reisdatum gepland kan worden natuurlijk was dat nodig om de andere kant van de notitie flap een beetje netjes weg te werken. Bij de laatste notities kun je nog van alles kwijt, zoals een persoonlijke wens.


Ik vind het weer een heerlijk knip en plak project geworden. Ik ben benieuwd of jullie hier ook reislustig van worden.

Dan op naar een nieuw project. Zoals ik eerder schreef, heeft mijn man zijn nieuwe plus-klus-bolide in de garage gereden. Het is zijn nieuwe verslaving en een hele verbetering op het never ending internetspel dat hij hiervoor deed. Ik weet niet of ik hier op deze blog namen mag noemen, dus ik doe het maar niet. Sta ik straks nog in de rechtbank ook voor laster. hihi. Dus zonder namen te noemen ga ik verder. Nu heeft het computer spel mijn man al 2x extra punten aangeboden als hij weer mee wil doen aan het spel. En dat vind ik een beetje een enge praktijk. Doet een beetje denken aan de trucjes van drugsdealers om hun junks weer terug te krijgen. brrr.

Gelukkig gaat ondertussen dus een groot deel van de vrije tijd van mijn man zitten in het zoeken naar informatie over zijn auto-tje en naar onderdelen en onderhoudstips. Hij heeft dus geen tijd meer voor dat spel. Hij heeft een nieuwe liefde. Afgelopen weekend heeft hij zijn eerste fanclub meeting gehad. (Is het niet schattig?!) Dus hoewel ik dat ook al eerder heb geschreven in mijn blog, vond ik het ook tijd voor een nieuw speeltje. Ik heb dan ook een ijsmachine gekocht. :-D
Een magimix mèt 2 receptenboeken; 1 in het Frans en gelukkig ook 1 in het Nederlands.
Hier is mijn nieuwe schatje en een korte fotoreportage van mijn eerste aarbeien sorbetijs.


Nu is het nog aardbeien suikerwater pulp.


En hier is het al bijna klaar. Het hoeft maar 20 minuten te draaien en ik hoef geen ruimte te verliezen aan een koelelement. Hij koelt uit zichzelf.


Het was overigens erg lekker ijs. Wel een beetje te zoet naar mijn smaak. Ondertussen heb ik een tweede aardbeien sorbetijs gemaakt met minder suiker. Die beviel me beter. Voor vandaag staat er pruimen-earl grey thee ijs op het programma. En een bakje karnemelk-honing ijs. We hebben nl. nog wat over dat bijna op de datum is. Ik ben benieuwd. Ik zal in de toekomst dus nog wel wat experimenteren. Ook moet ik wat vlees uit de vriezer op gaan eten, zodat er meer plek is voor het ijs. Zo hebben we keus. Misschien ga ik wel mee doen met "thuis af te halen"...
Zonnige groetjes van Sandra.

4 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend leuk kaartje heb je gemaakt voor op reis te gaan.Heel erg leuk zo met de koffiemelk en het beertje zo lief.Het ijs met dit warme weer is mmmmm zo lekker.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou joh...dit brengt mij ook in vakantiestemming zowel je kaartje als je ijsmachine... Mmmmmm lekkerrr...top kaartje

    Gr Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Sandra,

    Wauw, prachtige kaart. En met zo'n weer ben ik al aan het watertanden bij het zien van je ijsjesmachines. Mmmm, lekker, ga zo meteen ook een ijsje eten, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volop zomer op je blog hoor Sandra! Een prachtige kaart voor de vakantieganger en heerlijk ijs! Succes met je "probeersels"!!

    Groetjes Richtje

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.