zaterdag 28 december 2013

Dit was de kerst.


Hoi! 

Ik hoop dat jij een fijne kerst hebt gehad. Ik heb het zeker naar mijn zin gehad. Eerste kerstdag bij de schoonfamilie: geen cadeautjes , maar wel een etentje. De traditionele kerstkalkoen. Dit jaar maar liefst 3,5 kilo. Voor 5 personen... er bleef natuurlijk nog ontzettend veel over. 
Een ongelooflijk groot beest lag daar in de braadslede te garen. Normaal gesproken gaan daar nog witte bonen, wortelen en bier bij, maar dat paste dus niet meer. Hij was heerlijk.

 

Daarna uitbuiken op de bank met een kopje thee. De lichtjes worden speciaal voor de gelegenheid aangestoken. (Het zijn echte kaarsjes.) Waarna het Dick Bruna kerstverhaal wordt voorgelezen, opdat wij allemaal maar blijven zitten totdat ze uitgebrand zijn. Het is toch echt een mooi gezicht.En dan natuurlijk geen cadeautjes en met geen cadeautjes bedoelt mijn schoonmoeder dat wij die wel krijgen en zij niet. Ik ben gruwelijk verwend met een 72 doos Copic markers. Mijn man heeft een luchtje van Zippo gekregen.
Toen tweede kerstdag bij ons thuis met mijn moeder en zus. Met cadeautjes en gourmetten.Ik wilde nog even de kaartjes delen voor de vrienden die mijn blog volgen en die natuurlijk niet voortijdig mochten zien. Deze drieluik is voor vriendin Ellen. Als mede kaart maker en blogger moest het natuurlijk even een tandje extra. Ik heb het geprobeerd helemaal naar haar te personaliseren. De kleuren zijn naar ik hoop helemaal in haar stijl. Dat bruin en blauw vond ze mooi meen ik mij te herinneren. Het papier is van Panduro design. Ik krijg niet de indruk dat het pad een speciale naam heeft gekregen. Of het moet "for you, by us" zijn. De boompjes en letters zijn mallen van Marianne design en de kerstster van Joy.


De binnenkant van de kaart is van hetzelfde papier. Gelukkig is deze paper pad dubbelzijdig bedrukt. De snoesjes van Marianne maken er een gezellig tafereeltje van. Jammer genoeg krijg ik deze niet gedraaid.Met name om de bomen aan de voorkant wat meer sfeer te geven heb ik de randen even met een bruin stempelkussentje omtrokken. Deze is al bijna leeg en begint hierdoor ook wat rafelig te raken. Met al die bochtjes is het echter moeilijk om de binnenkant niet ook een veegje mee te geven. Zoals je ziet is dat heel vaak gebeurd, maar het voegt ook wel echt wat toe. Ik kan mij voorstellen dat dit met witte inkt ook een leuk effect zou kunnen geven.


Toen moest er nog een kaartje komen voor Johan, van de Rosie blog. Ook voor deze kaart had ik een stukje dubbelzijdig bedrukt papier nodig. Dat had ik toen alleen nog maar in de Festive treats matstack. Het is zo'n stapeltje papier dat perfect bij elkaar past qua kleur en design. Daardoor is hij misschien een beetje te zoet uitgevallen. Om het kaartje te overhandigen hebben wij even een kopje koffie gehaald bij de Douwe Egberts winkel. Een mellow morning en een heavenly hasel, dus geen warme chocolademelk, maar toch gezellig om weer eens even bij te kletsen. 


Tot slot nog een te laat kaartje. Kan dat voor kerst? Nou voor kerst natuurlijk niet, maar deze vrienden lieten de kerstboom staan tot 3 koningen en wisten dus wat het was. (Dat de drie koningen pas op 6 januari bij Jezus aankomen. Grove schatting natuurlijk.) Daardoor kon ik hopelijk met het volgende kaartje wel weg komen. Doordat ik de Copics toch nog een beetje moest leren kennen en dat al gelijk deed op gekleurd papier sloop er een foutje in en draagt de blanke koning nu een tulband. Ach, volkomen verantwoord na de zwarte Pieten turbulentie.  ;)


Nou zo heb ik toch weer heel wat kiekjes met jullie gedeeld. Ik ga weer eens wat fröbelen.

3 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een supergezellige kerst Sandra en wat een prachtige kaarten had je gemaakt, top.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende kaarten heb je je gemaakt en wat leuk dat je zo verwend bent.Ook voor jullie een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2014.Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen

Laat hier een berichtje voor mij achter.