vrijdag 22 november 2013

Sfeervolle kerstplekjes

Hoi,
 
Vandaag ben ik weer op de kerst toer. Nu het weer zachtjes aan wat kouder wordt is het ook steeds makkelijker om daar bij stil te blijven staan hè. Zeker nu Skyradio ook de Christmas channel op het internet heeft. Hij staat bij mij al aan hoor. Wel alleen tijdens het maken van de kaartjes. Ik wil mijzelf nog niet te veel laten wennen aan de kerstmuziek, anders kan ik het in december niet meer horen. Inmiddels zijn al mijn favorieten wel voorbij gekomen hoor. "Driving home for christmas", "Winter wonderland", "Mr. snowman's back in town" noem ze maar. Ik word er toch een beetje vrolijk van en dat levert natuurlijk weer een stel vrolijke kerstkaarten op.
Wat dacht je bijvoorbeeld van dit ontzettend schattige egeltje. Hij is van Docrafts en ik vind hem prachtig zo met zijn kerstroos. Nu ben ik nog een beetje beperkt in mijn kleuren, maar ik denk dat ik het er redelijk van af heb gebracht. Het rode papier met de hulstbladeren is van "The christmas combo" van DCWV evenals het ruitjes papier en het kleine stukje groen achter de egel. Het papier met de teksten is van het "Back to basics Christmas"van Dovecrafts.  Ik twijfel of ik er nog een kerstroos bij zal doen. Marianne design heeft wat dat betreft wel erg leuke. Toch denk ik dat ik het zo wel voldoende bont vind.
 
 
 
 
Deze is natuurlijk weer helemaal anders van stijl. Maar het is zo'n heerlijk kerst of winters tafereeltje. Binnenkort gaat het hier weer gebeuren. In oud Delfshaven is op 22 december een kerstmarkt in Dickensstijl. Nu schijnt er in Deventer al vele jaren een Dickensfestijn te zijn. Het lijkt mij echt su-per leuk. Maar ik hoor dat het erg druk is in Deventer en daar kan ik nooit zo heel goed tegen. Dus misschien is dit dan de betere optie voor mij. Oud Delfshaven is echt een van de pareltjes van Rotterdam. Het miniscule stukje ongebombardeerd, ouderwetsch Rotterdam. De haven, de Pelgrimskerk, de schuiten. Prachtig. In die tijd van het jaar hangt de lucht vol met de geur van openhaarden. Zo sfeervol.
 

Ja, dat is niet waar we hier natuurlijk mee bekend zijn geworden. Het word ook niet vaak meegenomen in het bezoek aan onze stad, want ik denk dat het gebied misschien 3 a 4 straten behelst. Dus hoewel logisch, is het wel dikke zonde natuurlijk.
 
Het onderstaande tafereeltje is eerder de kerstherinnering van mijn schoonmoeder. Zwitsers van origine woont ze nu al bijna 35 jaar in Nederland. Zij zal wel dromen van zulke witte kerstmissen. De witte heuvels en daken.
 

Deze keer wilde ik wat anders doen het het afdrukje, waardoor ik hem heb laten zweven. Ik vind dat hij zo nog meer naar voren springt. Wat ik zelf stiekem grappig vind is dat ik dat hele rode stuk aan de onderkant in eerste instantie niet wilde hebben. Het ging mij om het donkere blauw...
Nou... dat is me goed gelukt hè? ...
Dan nog maar even de details van deze kaart. De afdruk is van Michael Powell Urban staps. Het papier is van Marianne design "Winterworld". De dennentak mal is van Marianne design. De vorm van het afdrukje wordt bepaald door de Spellbinders. De buitenste rand heb ik echter zelf geknipt. Het sneeuwvlokken lint is misschien wel van de Xenos en de tekststempel weet ik niet meer. Ik heb getwijfeld of ik de lampjes en het kerkvenster met glossy accents zou doen, maar ik was bang dat het dan een beetje teveel zou worden. Misschien dat ik het nog wel een andere keer probeer.
Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!
Groetjes Sandra.

 

4 opmerkingen:

Laat hier een berichtje voor mij achter.